Jedině Brno



Jmenuji se Angelo a pocházím z nejkrásnějšího města. Z Moravského Brna.

Blog jsem si zřídil nejen proto, že rád píši a mám rád internet, ale také jako možnost podělit se s rodinou a kamarády o zajímavé články, názory, fotografie, videa apod.
jedinebrno@jedinebrno.cz

Vilu Tugendhat opraví Unistav

25.01.2010 18:15

 Opravu brněnské funkcionalistické památky má od pondělního poledne oficiálně na starosti brněnská stavební firma Unistav. Její ředitel Miroslav Friš a primátor Brna Roman Onderka podepsali přímo ve vile smlouvu, která Unistav zavazuje opravit vilu do dvou let.

Unistav zvítězil ve výběrovém řízení na opravu vily v konkurenci dalších čtyři firem. „Jsme potěšeni, že naši konkurenti se neodvolávali a urychlili tak podepsání smlouvy a zahájení oprav,“ upozornil generální ředitel Unistavu Miroslav Friš na nebývale hladký průběh výběrového řízení.

Firmy, které se do soutěže o opravu vily přihlásily, odevzdaly městu velkou krabici dokumentů a smluv s patřičnými odborníky. „Odborná komise vybrala Unistav na základě nejnižší nabídnuté ceny a zkušeností firmy s podobnými rekonstrukcemi,“ uvedl primátor Onderka. Unistav slíbil, že vilu opraví za 146 milionů korun. Nejvyšší nabídka byla přibližně o třicet milionů vyšší.

Smlouva však počítá s tím, že celková částka oprav může být o dvacet procent vyšší. „Není to proto, že bychom už teď počítali s prodražením stavby. Zatím však není jasné, kolik ještě bude potřeba provádět dalších analýz a rozborů, které nám pomohou památku opravit opravdu odborně,“ doplnil Onderka.

Brňané budou moci sledovat průběh oprav na nových webových stránkách vily www.tugendhat.eu, kde se budou objevovat novinky o její památkové obnově.

 

Zdroj: brnensky.denik.cz