Jedině Brno



Jmenuji se Angelo a pocházím z nejkrásnějšího města. Z Moravského Brna.

Blog jsem si zřídil nejen proto, že rád píši a mám rád internet, ale také jako možnost podělit se s rodinou a kamarády o zajímavé články, názory, fotografie, videa apod.
jedinebrno@jedinebrno.cz

Paul van Dyk v Brně, Duben 2010

21.11.2009 09:48

Světoznámý dýdžej a hudební producent původem z bývalé komunistické části Berlína navštíví druhého dubna 2010 brněnské výstaviště.

Vystupuje jen v hlavních městech, přesto přijede příští rok se svým turné do Brna. Paul van Dyk, jeden z nejslavnějších dýdžejů světové taneční scény, udělá kvůli jihomoravskému městu výjimku. Své fanoušky potěší dubnovým koncertem na brněnském výstavišti.

Osmatřicetiletý van Dyk, který strávil své dětství v komunistické části Berlína, patří v současné době k předním jménům světové elektronické hudby. Do Brna se vrátí po patnácti letech.

Tehdy zde hrával ještě jako neznámý a začínající dýdžej. „Paul van Dyk v Brně odstartuje své turné Volume World Tour 2010. Bude to zkouška pro nás i pro něj. Jsme rádi, že se nám ho podařilo přemluvit. Vzhledem ke svým zásadám nevystupovat jinde než v hlavních městech, kde je nejvíc fanoušků i peněz, je jeho příjezd do Brna opravdovým úspěchem. Tuto svou zásadu totiž poruší teprve podruhé,“ prohlásil Dalibor Vajčner z pořádající agentury Apokalypsa.

Van dyk v Brně vystoupí pod hlavičkou akce Citadela, tedy tradiční přehlídky elektronické hudby. Brňané se mohou těšit na jeho čtyřhodinovou show. „Paul van Dyk, který se v současnosti řadí na špičky vedle producentů Tiesta a Carla Coxe, klade velký důraz na výtvarné řešení scény, projekce a světelné efekty. Pro Brno je to nejvýznamnější událost zdejší taneční scény za posledních 20 let,“ uvedl další z organizátorů akce Pavel Tesař z brněnské Mersey Agency.

Kromě van Dyka na brněnském výstavišti v pavilonu P vystoupí také český dýdžej Michael Burian, Polák říkající si Toxic Noiz, slovenský dýdžej Pico nebo hudební duo Orbith & Jerry. „Van Dyk vystoupí v doprovodu klávesisty a vokalistky. Na pódiu mu bude dělat společnost i naše přední dýdžejka Lucca,“ dodal k programu dubnové akce Tesař.

První živé vystoupení odehrál van Dyk v berlínském klubu Tresor v březnu 1991. Od svých začátků, které se pojí i k Brnu, má na svém kontě řadu hitů i ocenění, stojí na vrchních příčkách hitparád, také spolupracuje se známými hudebníky i herci a pořádá charitativní akce.

Zúčastnil se i nedávných oslav dvacátého výročí pádu berlínské zdi, kdy pro tuto příležitost složil hymnu. „Taneční hudbu sice moc neposlouchám, většinou poslouchám rock. Ale jméno Paul van Dyk mi utkvělo v hlavě. Asi se na něj půjdu podívat. Kamarád ho viděl v Berlíně při oslavách pádu komunismu a prý to byl výborný zážitek. Tak to třeba bude i pro mne zajímavá změna,“ prohlásila pětadvacetiletá Brňanka Michaela Plšková.

Vstupenky na Citadelu v čele s Němcem van Dykem, která odstartuje druhého dubna, stojí do konce tohoto roku 499 korun. K dostání jsou v síti Ticketportal. Po Novém roce jejich cena stoupne na 799 korun.

Paul van Dyk v Brně
Akce: vystoupení německého dýdžeje Paula van Dyka (Volume World Tour 2010), DJ Lucca, Toxic Noize, Michaela Buriana, DJ Pica a dua Orbith & Jerry
Místo: Brněnské výstaviště a veletrhy, pavilon P
Termín: 2. dubna 2010

Zdroj: brnensky.denik.cz