Jedině Brno



Jmenuji se Angelo a pocházím z nejkrásnějšího města. Z Moravského Brna.

Blog jsem si zřídil nejen proto, že rád píši a mám rád internet, ale také jako možnost podělit se s rodinou a kamarády o zajímavé články, názory, fotografie, videa apod.
jedinebrno@jedinebrno.cz

Hejtman vyhrožuje Brnu, že kraj nedá peníze na stavbu hokejové haly

25.10.2019 16:27

Tři sta milionů korun přislíbil v minulosti Jihomoravský kraj na stavbu nové hokejové haly v Brně. Jenže hejtman Bohumil Šimek z hnutí ANO si teď stěžuje, že se poslední dobou nedozvídá nic o přípravě projektu a informace má jen z médií. Zároveň prohlásil, že do takových projektů nechce dávat peníze.

Před necelým rokem si brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS) a jihomoravský hejtman Bohumil Šimek (ANO) notovali, že společné projekty nejsou nijak ohroženy a že spolupráce bude stejná jako dosud.

Jenže podle hejtmana už přibližně posledního tři čtvrtě roku komunikace s Brnem vázne. Když tento čtvrtek brněnská primátorka oznamovala, že vybrali projektanta, který připraví dokumentaci pro stavbu hokejové, respektive multifunkční, haly na brněnském výstavišti, hejtman o ničem nevěděl.

 

„Byl jsem tím velmi překvapen, že paní primátorka prezentovala zprávu o tom, jak pokračuje příprava multifunkční haly,“ uvedl Šimek s tím, že se to dozvěděl až z médií.

„V poslední době se stále častěji mlží, Brno nás neinformuje o postupu a jede si sólo. Zřejmě je to nějaký nový styl vedení komunikace s Jihomoravským krajem,“ vyjádřil hejtman svou nespokojenost, který ještě dnes odešle primátorce dopis.

Podle Šimka nemá cenu, aby kraj do společných projektů dával peníze, když o o postupu jejich přípravy nic neví. „Pokud budou mít neustále pocit, že je to jejich projekt, tak nemůžou počítat s penězi od kraje,“ hrozí hejtman.

U hokejové haly jde o částku přibližně 300 milionů z celkové investice šplhající se ke dvěma miliardám. Po Šimkově prohlášení je navíc nejistý i stomilionový příspěvek z krajského rozpočtu na stavbu atletické haly za více než 650 milionů v areálu bohunického kampusu.

Brněnská primátorka dnes na dotazy MF DNES reagovala SMS s tím, že je na jednání a vyjádří se později. Podle jejího náměstka Roberta Kerndla (ODS) však komunikace probíhá a Šimkova slova jsou zbytečná.

„My se o tom bavíme, jak to bude provozované nebo financované. Druhá věc v případě hokejové haly je ale projekt. Ten byl zadán prostřednictvím Veletrhů Brno, které jsou ve stoprocentním vlastnictví města,“ prohlásil Kerndl s tím, že jde o rétoriku s blížícími se krajskými volbami.

Na otázku, zda komunikace s krajem probíhá pravidelně, však nedokázal odpovědět. „Nevím, co je pravidelná báze, ale bavíme se o tom,“ dodal.

 

 

Zdroj: https://www.idnes.cz/brno